12 November: Lapp-Roffe

                                          


Läs vidare på:
http://lapproffe.blogg.se/2010/november/jo-det-har-med-fagbet.html


Läs vidare på:
http://lapproffe.blogg.se/2010/november/nattvarden.html

9 November, del 2: This is Fagbet

Jag har fått en del mail och kommentarer samt frågor om vad Fagbet egentligen är och vad det "handlar" om. "-Är det på riktigt", var det någon som sade. Jag kommer inte avslöja allt vad det handlar om av olika skäl, det kommer ni inom sinom tid ändå få veta. Men jag skall kortfattad förklara "grundidéen/filosofin" för Team Fagbet. 

"Vi gillar lika men ändå olika" är vårt motto och som ligger till grund för våra tankar och värderingar. Vi på Fagbet gillar att spela poker. Det är en passion vi alla har. Vi i laget spelar alla på olika nivåer och om olika mycket, men alla vill vi vara "proffs" på precis den nivå var och en befinner sig på.

Ibland tycker vi att "pokervärlden/sverige" är alldeles för allvarlig samt tuff och tok för många människor tar sig själv på stort allvar. Vi vill genom Team Fagbet bla göra pokern mindre allvarlig och mer rosa/mjuk, så att fler människor kanske vågar prova på, genom att ha en lite humoristisk och fördomsfri framtoning och framställning.

Eftersom ingen av oss är homosexuella (inte vad jag vet iallafall) så kan nog många tycka att vi gör "narr" av dom homosexuella, när vi "håller på" som vi gör. Men vi vet att dom homosexuella själva har det "högt i tak" och gör gärna "narr" av sig själva. Det är bara att bla bevittna pridefestivalen. Därför valde vi denna utsatta grupp, för att det är "lättare" att göra det mer humoristiskt än om vi skulle skoja med judarna och kalla oss för "JewBet". Vi kunde ha gjort "narr" av nazisterna istället för att trycka ned dem och kalla oss för NaziBet, men det hade nog varit lite för svårt. Men vi driver inte med dom homsexuella för att vi vill trycka ned dem, utan tvärtom.

Ordet "Fag" är ett ord som används som skälls ord för homosexuella av människor som inte gillar homosexuella. Vi kunde givetvis ha använt ordet "Gaybet", men använder vi ordet "Fag" på det sätt och i de sammanhang som vi gör, så bidrar vi kanske kanske mikroskopiskt till att ordet "Fag" förlorar sin mening. Fast det är nog säkerligen lika svårt att lyckas med det som att försöka få ett slut på spelmonopolet.

En annan tanke med Team Fagbet är att visa att även om man inte tycker lika, så kan man ha kul ihop ändå. Vi vill att alla i Teamet skall ha sin egna åsikt och att man behöver inte gilla alla heller. Men man skall ändå respektera varandra. Även om vi ibland gör narr av varandra, så är det ändå av respekt. 

Det är och kommer att vara tufft att tillhöra Team Fagbet, dels pga alla fördomar som finns. Jag undrar tex vad som kan hända i Las Vegas när jag spelar med min "Team Fagbet PRO" logga. Kommer man bli hånad, trakasserad eller åka på stryk? Man måste nog vara mentalt stark.

Sedan valde vi självklart inte namnet enbart för att vi vill hjälpa en utsatt grupp, utan för att lättare kunna "marknadsföra" oss. Varför vi vill marknadsföra oss får ni nog veta inom sinom tid.

Det var någon som skrev en kommentar i en av Olas blogginlägg:

"Jag håller tro det eller ej med Ola i detta fall ang fagbet. det är faktiskt lite pinsamt att se "vuxna" karlar fjanta på som du/ni gör. Fast vi tycker väl alla olika, så alltid roar det väl någon.. kanske 18-21 åringar..so whatever gl"

Jag vet inte när man blir vuxen eller ifall det är bra. Men om det menas att man inte skall kunna vara vuxen när man är"pinsam" eller "fjanta" omkring, ja då kommer jag aldrig bli vuxen. Livet är för kort för ha det tråkigt, livet är för kort för att hata...

Och håll ögonen öppna, för vem vet, kanske har Team Fagbet redan några nya spännade värvningar pågång.

8 November: Fagbet goes disco


                                                                                 17 - 19 December

Nästa stopp för Team Fagbet PRO blir i Tallinn. Som det ser ut nu så kommer Wonderbaum, Dybban och Andy göra staden osäker. Tanken är att göra invigningen av Team Fagbet hemma hos Lapp-Roffe, för att sedan köra den stora lanseringen av Team Fagbet i Tallinn under Pokerfinnkampen. Det jobbas febrilt på att göra matchstället klart till samtliga 6 deltagare.

Men den officiella Fagbet sången är ej ännu klar. Detta är dock Rock´n Wonderbaums förslag. C:a 47 sekunder in i videon så ser ni troligtvis också den officiella Fagbet dansen. Dilba får nog hjälpa oss med den tror jag...
"Vi på Fagbet försöker göra din gråa pokerdag lite mer rosa."

Skruva upp högtalarna and go disco!! Fagbet gillar lika, men även olika!


7 November: Fagbet goes casino

Rock´Wonderbaum vann NordicBets blogroll. Tallinn nästa för Team Fagbet och Pokerfinnkampen.

Lapp-Roffes hyllning till vår nya lagkamrat DILBA:


4 November: Valterego slutar på Team Fagbet


4 november, Kl 11.43 lämnade Valterego sin avskedsansökan till Team Fagbet:
Valterego skriver: 
"Hoj,
Jag lämnar min plats tillförfogande i teamet. Det finns flera anledningar, men en stor är att det har växt till riktig stor grej och jag har redan för många dåliga samveten. Jag tycker ni skall hitta någon mer dedikerad. Jag funkar så att om jag inte kan satsa helhjärtat, så gör jag det inte alls.
Allt gott
//
Valterego"

Valterego som hann vinna en home-game för Team Fagbet den 22 oktober, under sin korta karriär hos Teamet, lämnar nu ett stort tomrum i laget:

- "Vi kommer att tänka och spela för dig "Wall-E" under Göteborgs Super Weekend på lördag. Vi önskar dig all lycka i framtiden"
//
Teamet

3 November: DILBA till Team Fagbet PRO

Kommande tävling för Team Fagbet:


Team Fagbet värvade idag DILBA till Team Fagbet. Teamet är mycket glad över att få kvinnlig fägring i laget. Hon blir den 7:e stjärnan i laget och på team loggan. En viss medlem i laget blev så överförtjust över denna värvning så att denne utbrast:

-" Fy fan, jag tror jag är Bi-Sexuell"

Vi andra säger: Välkommen DILBA!

Vidare är tanken att lägga upp en Twitter länk, så att man kan följa laget live på denna blogg, både live och online.


2 November: Poker Super WeekendTeam Fagbets första tävling.

2 November: Team Fagbet

Lapp-Roffes alster: (Utdrag)
Resten läser ni på:
http://lapproffe.blogg.se/
Resten läser ni på


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0