25 April: Andy tar en paus ifrån Team FagbetNär jag startade Fagbet tillsammans med Dybban och Andy, så var tanken att det skulle vara en ickekomersiell liten gruppering, där vi skulle försöka göra pokern lite "roligare". Och på ett litet provokativt sätt vara en "motpol" mot dom stora pokerbolagen och dom ÜBER seriösa pokerteamen, samt girigheten. Vi skulle bla ägna oss åt välgörenhet, genom att skänka en del av ens personliga vinster till något bra ändamål.

Men självklart vill vi som alla andra pokerspelare vinna pengar och kunna leva på vårt pokerspelande.

För en tid sedan frågade Andy mig ifall jag var intresserad av att gå med i en pokerklubb på nätet som hans brorsas kompis ville starta, där man kunde spela mot sina kompisar. Jag tyckte det var en kul ide och sade att jag var intresserad. På bla Pokerstars så kan man starta en "egen pokerklubb" i sitt eget namn. Men man kan inte tjäna pengar på det, utan det är för att spela mot sina kompisar och på egna bord. Ett "homegame" på nätet.

Någon vecka senare så pratade jag återigen med Andy som då berättade att man kunde få välja ett eget namn på pokerklubben. Jag frågade då Andy ifall det gick att döpa den till Fagbetpoker, som en kul grej.  Andy visste inte om det gick, men skulle fråga sin kompis. Namnförslaget gick igenom och pokerklubben fick namnet Fagbetpoker.se

Vad jag då inte visste var att det var en såkallad pokeraffiliate på ett nätverk som heter XPT och att det var Andy och hans bror som hade startat den. Hade jag vetat det så hade jag ändå "joinat" deras pokerklubb, MEN föreslagit ett annat namn. Det var alltså inte Andy som "tog" namnet utan det var jag som föreslog det. Dock så medger Andy att det var dumt att "godkänna" mitt namnförslag och använda namnet, då han visste att han var involverad i pokerklubben, även om hans intentioner inte var att tjäna pengar.

Andy startade sedan även en Facebooksida under namnet Fagbetpoker, där dom som var med i pokerklubben kunde snacka om poker, vilket jag inte hade något emot. Dock är jag en usel facebooksanvändare, så jag följde inte med vad som där skrevs, samt den "diskussion" som blommade upp i påskhelgen mellan bla Andy och Lapp-Roffe.

"Diskussionen" handlade bla om hurvida det var rätt av Andy att använda namnet "Fagbet" på en "pokeraffe", samt att ha en facebooksida med samma namn som gör reklam för "pokeraffen". Det var först då som jag kom underfund med hur det låg till med Andys poker engagemang i pokerklubben.

För att göra en lång historia kortare, så har jag bett Andy att döpa om facebookssidan, samt på Andys och hans brors pokerklubb. Facebooksidan har nu har bytt namn till; "Online homegame klubben". Precis som Andy där skriver, så har Team Fagbet inget med Fagbetpoker.se, eller den tidigare facebookssidan Fagbetpoker att göra.

Pga av det rabalder som har varit kring Andy och hans pokerklubb, så har han själv valt att ta en "paus" på obestämd tid ifrån Team Fagbet.

12 April: Team Fagbets nya sjalar...

Bloggen har fått sig en "ansiktslyftning". Lapp-Roffes riktiga nuna finns numera högst upp och Team Fagbet har äntligen fått sina nya fina sjalar.

RSS 2.0